Как да нулирате заключен телефон на Huawei с Android

Функцията за заключване на екрана на смартфон на Huawei Android го защитава - и личната информация, съхранявана на него - от неоторизирана употреба, но все пак можете да възстановите заключеното устройство до фабричните настройки и да възстановите неговата функционалност. Ако знаете адреса и паролата на Gmail, използвани за инициализиране на телефона, можете да използвате диспечера на устройства с Android на Google, за да го изтриете и нулирате. Без тези идентификационни данни ще трябва да използвате външните софтуерни клавиши на телефона, за да го възстановите до фабричните настройки.

Google Android Device Manager

Android Manager на Google е в състояние да намери, заключи и изтрие смартфона Huawei чрез използването на функции за локализиране на повечето телефони на Huawei Android. Влезте в уеб приложението чрез Gmail адрес и парола (връзка в ресурси) и - ако има повече от едно устройство с Android, регистрирано в акаунта - изберете правилното име на устройството от падащото меню в горната част. Щракнете върху опцията „Изтриване“, след като телефонът се намери от Google. Това няма да работи, ако не сте регистрирали телефона в Android Manager в миналото.

Без идентификационните данни на Google

Без достъп до акаунта в Google обаче ще трябва да нулирате устройството с помощта на външните му бутони. Тази процедура варира в зависимост от модела, но обикновено включва едновременно задържане на комбинация от бутони, докато устройството влезе в режим на възстановяване. Моделите Valiant и Vitria на Huawei, например, и двамата изискват да натиснете клавишите 'Volume Up' и 'Power' за няколко секунди, докато на екрана не се появи робот Android с червен знак за грешка. На този етап можете да навигирате в менюто за възстановяване, като използвате бутоните 'Volume Up "," Volume Down "и" Power "и изберете опцията за изтриване на устройството.