Можете ли някога да върнете хората, след като ги блокирате от Facebook?

Настройките за поверителност на Facebook ви позволяват да контролирате видимостта на съдържанието, което споделяте в социалната мрежа. Можете да коригирате настройките си, за да споделяте с някои приятели и да се скриете от други. Когато настройките за поверителност не са достатъчни, можете да използвате функцията за обратимо блокиране, за да ограничите напълно достъпа на потребителите до вашата информация. Ако приемем, че са изпълнени няколко условия, е възможно да се върнат блокирани приятели във Facebook.

Функция за блокиране във Facebook

Функцията Facebook Block ви позволява да създадете списък на потребителите, които нямат право на достъп до вашето съдържание. Когато блокирате някого, всички връзки, съществували някога между вас, включително страници за приятелство, бележки, коментари и харесвания, ще бъдат загубени. Вече нямате достъп до техния профил и те вече не могат да имат достъп до вашия. Маркерите за снимки и коментарите се премахват. Блокирането не се разпростира извън Facebook до никъде другаде в Интернет или приложения на трети страни.

Как да блокирам потребителите

Влезте в акаунта си във Facebook, използвайки имейл адреса и паролата си. Кликнете върху раздела „Акаунт“, разположен в горния десен ъгъл на която и да е страница и изберете опцията „Предпочитания за поверителност“, която се показва в падащия списък. Превъртете до дъното на получената страница и кликнете върху връзката „Редактиране на списъците си“ в секцията „Блокиране на списъци“. Въведете името или имейл адреса на човека, който искате да блокирате, в предоставените интервали и изберете бутона „Блокиране“. Намерете потребителя в полученото изскачащо поле и кликнете върху бутона „Блокиране“.

Как да деблокирате потребители

Ако имате промяна в сърцето, можете да предприемете стъпки, за да възстановите приятелството си във Facebook. Влезте в акаунта си във Facebook, използвайки имейл адреса и паролата си. Кликнете върху раздела „Акаунт“, разположен в горния десен ъгъл на която и да е страница и изберете опцията „Предпочитания за поверителност“, която се показва в падащия списък. Превъртете до дъното на получената страница и кликнете върху връзката „Редактиране на списъците си“ в секцията „Блокиране на списъци“. Намерете името на човека, когото искате да приятел и кликнете върху бутона „Разблокиране“, който се показва до неговото име. Кликнете върху бутона „Потвърди“, за да го изпратите. Започнете да пишете името на отблокирания потребител в полето за търсене, намиращо се в горната част на която и да е страница и изберете неговото име от списъка, който се показва. Кликнете върху бутона „Добави като приятел“, който се показва на страницата на профила в резултат. Имайте предвид, че ако не се появи бутонът „Добави като приятел“ или не можете да намерите потребителския профил, потребителят ви е блокирал и не можете да изпратите заявка за приятелство. Намерете алтернативен начин за комуникация и помолете потребителя да премахне блока, за да можете да изпратите нова заявка за приятелство.

Настройки за поверителност на Facebook

Като алтернатива на блокирането на приятели във Facebook, можете да коригирате настройките си за поверителност, за да ограничите достъпа им до вашия профил. Създайте списък с приятели с ограничен профил, който съдържа всички приятели във Facebook, които искате да ограничите. От началната си страница щракнете върху връзката „Приятели“ в лявата странична лента и кликнете върху бутона „Управление на списъци с приятели“ в горния десен ъгъл на получената страница. Кликнете върху бутона „Създаване на списък“ и изберете поне един потребител от полученото изскачащо поле. Въведете „Ограничен профил“ в пространството, предвидено за името на списъка, и натиснете бутона „Създаване на списък“. Коригирайте настройките си за поверителност от връзката „Предпочитания за поверителност“ в падащото меню „Акаунт“ в горната част на всяка страница. Персонализирайте предпочитанията си за поверителност на получените страници, за да скриете конкретни типове съдържание, по желание, от вашия списък с приятели с ограничен профил.