Как избирателно да споделяте снимки във Facebook

Общността на социалните мрежи Facebook позволява на потребителите си да ограничават видимостта на съобщения за състоянието и качвания, включително снимки. Това позволява на потребители като дизайнери на свободна практика да споделят частно изображения с клиенти или колеги, които са във вашия списък с приятели във Facebook. Тази функция може да бъде полезна, когато групи хора си сътрудничат и искат да споделят отзиви за изображение.

Създаване и редактиране на списъци с приятели за споделяне на снимки

1.

Влезте във Facebook. Поставете мишката върху връзката „Приятели“ в лявата колона. Кликнете върху връзката „Още“, която се показва. На следващата страница се появява страница, наречена „Приятели“ със списъците ви. Тя включва близки приятели, познати, семейни и автоматични списъци въз основа на това къде живеете, къде работите и информация, събрана от вашия Facebook профил.

2.

Кликнете върху списъка „Затвори приятели“. Това е списък, който Facebook автоматично генерира, но можете да го редактирате. Щракнете върху „Управление на списъка“. В падащото меню се появяват две опции: „Редактиране на списъка“ и „Изберете типове актуализация“.

3.

Щракнете върху „Редактиране на списъка“. Появява се изскачащо поле „Редактиране на близки приятели“. Кликнете върху „Приятели“ в падащото меню, за да се покаже списък с иконите на профила на вашите приятели. Изберете иконите на приятелите, които искате да добавите към списъка. На иконата на приятелите, които сте избрали, се появява отметка. Ако искате да премахнете някой от списъка, изберете иконата му и отметката отпада. Щракнете върху „Finish“, за да запазите списъка си.

4.

Щракнете върху „Управление на списъка“ и изберете „Изберете типове актуализация.“ Решете какви видове актуализации - включително снимки - искате да споделите с този списък. По подразбиране всички типове са избрани и имат отметка до тях. Изберете снимки, за да премахнете отметката, ако не искате този списък да вижда снимки, които публикувате.

5.

Щракнете върху връзката „Още“, след като поставите мишката върху връзките „Приятели“ в лявата колона, за да се върнете на страницата „Приятели“ на списъците. За всички останали списъци посочете дали искате да виждат снимки, които публикувате или не. Кликнете върху името на списъка, който искате да редактирате. Щракнете върху „Управление на списъка“ и след това изберете „Изберете актуализиране на типове“. Изберете или премахнете отметката „Снимки“.

Селективно споделяне при качване на снимка

1.

Влезте във Facebook. Кликнете върху „Добавяне на снимка / видео“ в горната част на емисията на новини. Кликнете върху „Качване на снимка / видео“.

2.

Кликнете върху връзката „Публично“ до синия бутон „Публикуване“. Появява се падащо меню, което ви позволява да изберете няколко опции за споделяне на снимката си. Те включват „Обществен“, „Приятели“, „Само аз“, „Персонализиран“, „Близки приятели“ и „Запознанства“.

3.

Изберете опция от предварително изготвените списъци в менюто или изберете „Персонализиран“, ако искате да персонализирате видимостта специално за тази снимка. Когато изберете „Персонализирано“, се появява изскачащ екран за поверителност на персонализиран потребител.

4.

Изберете опция за споделяне от падащото меню „Тези хора или списък“. Можете да изберете „Приятели“, „Приятели на приятели“, „Конкретни хора или списъци“ или „Само аз“. Ако изберете „Конкретни хора или списъци“, се появява поле, където въвеждате имената на приятелите, с които сте се съгласили. искате да споделите снимката. Само тези приятели могат да видят изображението. Ако впоследствие маркирате някой от снимката, който не е в този конкретен списък, той също ще може да види снимката.

5.

Въведете имената на приятели или списъци, от които специално искате да скриете снимката, в полето „Скрий това от“. Това е полезно за споделяне на опции, различни от „Персонализирани“. Кликнете върху „Запазване на промените“.

6.

Щракнете върху „Избор на файл“, за да потърсите изображението на вашия компютър и да го качите. Добавете съобщение за състояние в полето за състояние. Кликнете върху „Публикуване“. Снимката вече има ограничения за споделяне. Можете да редактирате ограниченията за споделяне на снимка по всяко време, като щракнете върху малката икона за видимост за споделяне под нея във вашата времева линия или във вашите албуми. Например, ако споделяте снимката само със себе си, се появява икона за заключване. Ако го споделите с близки приятели, се появява икона на златна звезда.

7.

Кликнете върху иконата под вашата публикувана снимка и се появява падащо меню с всички опции за споделяне. Ако искате да редактирате видимостта на снимката, изберете друга опция от падащото меню.